۸ و نیم میلیون راه برای بهره‌گیری از خدمات درمانی ارزان

۸.۵ میلیون راهی که بیماران می‌توانند از خدمات درمانی بهره ببرند

بیماران چگونه هزینه‌ها را کاهش می‌دهند؟

در دنیای امروز، بسیاری از مردم از بیمه‌های ارزان‌قیمت استفاده می‌کنند تا هزینه‌های جاری خود را کاهش دهند. شاید در کوتاه مدت به سودشان باشد و پولی پس‌انداز کنند اما معامله‌ی بسیار خطرناکی می‌کنند. اگر پیش از اینکه تحت پوشش بیمه مناسبی رفته باشند، دچار بیماری شوند باید هزینه‌ی بیشتری را از جیب خود بپردازند. همین موضوع نتایج شگفت‌انگیزی را در رفتار متقاضیان خدمات درمانی در پی داشته است:
۸.۵ میلیون جست و جوی گوگل با موضوع راه‌های هوشمندانه برای کاهش هزینه‌های درمان بدون بیمه!

این موضوع در تامین منافع مراکز درمانی و پزشکان، بسیار اهمیت دارد. اینکه بیماران چگونه بدون پرداخت حق بیمه، از خدمات درمانی بهره می‌برند و مراکز درمانی در این میان، چه نقش و جایگاهی خواهند داشت؟
در ادامه به برخی از این روش‌های کاهش هزینه، اشاره شده است. روی هر کدام از گزینه‌ها می‌توان اندیشید و برای تامین منافع مرکز درمانی تحت مدیریت خود، استراتژی مناسبی را مشخص کرد.

 

بهره‌گیری از خدمات جایگزین:
بیماران همواره در حال جست و جو برای روش‌های درمانی جایگزین ارزان‌تر هستند. هر راهکاری که به بهبود شخص کمک کند و هزینه کمتری داشته باشد، انتخاب اول خواهد بود.
در این میان استفاده از خدمات درخواست خودرو و تاکسی‌های اینترنتی مانند اوبر و یا اسنپ در ایران، به جای آمبولانس، در کاهش هزینه‌های درمانی بیماران اثرگذار است. حتی یک شرکت بین‌المللی درخال اجرای طرحی است که در آن به جای تاکسی اینترنتی، بتوان آمبولانس درخواست داد!
دریافت مشاوره‌های تلفنی از مراکز درمانی نیز راهی آسان و سریع برای کاهش هزینه‌های درمان و دستیابی به اطلاعات پزشکی و بهداشتی است.

درمان‌های جایگزین:
روش‌های درمانی مانند طب سوزنی، حجامت، طب گیاهی و یا ماساژ درمانی، جایگزین‌هایی ارزان‌قیمت‌تر نسبت به درمان‌های کلاسیک و معمول پزشکان می‌باشد. در برخی از این درمان‌ها، مانند روش‌های کایروپراکتیک، دارویی تجویز نمی‌شود و روند بهبودی مبتنی بر حرکات بدن، انرژی درونی، تحریک و تمرکز می‌باشد.

بهره‌گیری از روش‌های تامین مالی جایگزین بیمه:
استقراض، وام‌های کم بهره و یا با بهره بالا، فروش دارایی‌های شخصی، استفاده از خدمات موسسات خیریه، کمک گرفتن از خیرین و یا اهدا کنندگان اعضا و … از دیگر روش‌هایی است که بیماران بیش از پیش به آن روی آورده‌اند. برای مثال برخی مراکز تشخیصی و درمانی در ایران برای کاهش هزینه‌های درمان بیماران، با موسسات خیریه قراردادهایی بسته‌اند.

چانه زدن!
در سال‌های گذشته، چانه زدن و مذاکره کردن بر سر قیمت‌های خدمات درمانی حتی در کشورهای توسعه یافته نیز به یک امر عادی تبدیل شده است! بیماران استفاده از خدمات درمانی را آنقدر به تعویق می‌اندازند تا بتوانند قیمت‌ها را کاهش دهند و یا به گزینه‌های ارزان‌تری دسترسی پیدا کنند.

کنار گذاشتن درمان!
تعداد دندان‌های خراب درون دهان ما ایرانی‌ها، از تعداد سنگ‌های اهرام مصر نیز بیشتر است اما تا لحظه‌ای که دردی نداشته باشد با آن کاری نداریم! متاسفانه در جاهای دیگر دنیا، حتی کشورهای پیشرفته نیز وضعیت بهداشت و سلامت، چندان رویایی نیست!
بسیاری از مردم به دلیل بالا بودن هزینه‌های خدمات درمانی، ناکافی بودن پوشش‌های بیمه‌ای و یا بهره‌نبردن از خدمات بیمه، تا جایی که امکان دارد درمان را کنار می‌گذارند و سعی می‌کنند با مشکلات خود کنار بیایند. برخی بیماران منتظر فرصت مناسب می‌گردند تا از طرح‌ها و خدمات ارزان‌قیمت دولتی بهره ببرند؛ مانند طرح سلامت در دولت روحانی یا طرح اوباماکر در امریکا.
در این میان جوانان نسبت به گروه‌های سنی دیگر، بیشتر از خدمات درمانی فاصله می‌گیرند، در پی آزمایش‌های تشخصی یا چکاپ‌های دوره‌ای نمی‌روند و آنقدر در انتظار درمان ارزان‌قیمت باقی می‌مانند تا اینکه زمان از دست برود!

گردشگری درمان:
یکی دیگر از راه‌های کاهش هزینه‌های درمان، بهره‌گیری از خدمات شهرها، استان‌ها و یا حتی کشورهای دیگر است. برای نمونه در امریکا شمار کسانی که خواستار استفاده از خدمات درمانی خارج از ایالات متحده بوده‌اند از ۶۰۰ هزار نفر در سال ۲۰۰۶ به ۹۰۰ هزارنفر در سال ۲۰۱۳ رسیده است.
در ایران نیز خدمات درمانی و جراحی با کیفیت مناسب در برخی شهرهای کشور، با هزینه‌های کمتری نسبت به تهران یا دیگر کلان‌شهرها ارائه می‌شود. این موضوع خود موجب جذب بیماران شده است. گردشگری سلامت در شهرهای مذهبی همچون مشهد و یا به عکس، مراجعه ایرانیان به کشورهای همسایه برای انجام عمل‌های زیبایی، از دیگر نمونه‌های روش‌های کاهش هزینه خدمات درمانی است.

حال این پرسش به وجود می‌آید که یک پزشک، بیمارستان و یا کلینیک تخصصی، چه استراتژی‌هایی برای جذب بیشتر بیمارانی خواهد داشت که برای کاهش هزینه‌های درمان خود تلاش می‌کنند؟
مردم در همه‌ جای دنیا، خواه یا ناخواه راه خود را برای کمتر خرج کردن پیدا می‌کنند، حتی اگر گاهی به قیمت کاهش کیفیت زندگی و سلامتشان باشد. باید دید مراکز درمانی و پزشکان در این میان چه برنامه‌ای را در پیش خواهند گرفت؟

پزشکان هم میتوانند با استفاده از راهکارهای مختص به خود به کاهش هزینه های جذب بیمار کمک شایانی کنند در این رابطه مطلب زیر را مطالعه کنید:

راهنمای جامع کاهش هزینه های جذب بیمار

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Call Now Button